Министър Мирослав Найденов ще открие БАТА АГРО 2011

STZAGORA.NET
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие официално утре от 11 часа Второто международно специализирано изложение БАТА АГРО 2011. Събитието ще се проведе от 10 до 14 май в района на Аерогара – Стара Загора, и е организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА), в която членуват 15 големи фирми, които осъществяват 85 на сто от вноса на самоходна техника у нас, оторизирани търговци, които инвестират в сервизирането на внасяните машини. Асоциацията е създадена през 2005 година.

Още с първото си издание изложението наложи модела “под открито небе” и “на полето и за полето” и успя да спечели доверието на стопаните и инвеститорите в сектора. Единствено на “БАТА АГРО” качествата и техническите възможности на машините могат да бъдат тествани на полето. Целта на организаторите е да се създаде отлична възможност на изложителите за провеждане на презентации, демонстрации и срещи с потенциални партньори за стартиране и развитие на ефективно бизнес-сътрудничество.

Тази година изложението ще бъде разположено върху площ от 20 хиляди кв. метра, за да може участващите фирми, а те са повече от 100, да представят повече машини и инвентар. Участие са заявили и много фирми, предлагащи семена, препарати за растителна защита и посадъчен материал. Повишен интерес се наблюдава от страна на банковите институции, които предлагат гъвкави лизингови схеми, както и от вносителите и търговците на леки автомобили.

Министерството на земеделието и храните ще участва с информационен щанд по “Програма за развитие на селските райони 2007-2013″. Експерти от министерството, Държавен фонд “Земеделие” и Националната служба за съвети в земеделието ще запознаят гражданите с  възможностите за инвестиции и финансиране по Програмата.

Таня ИВАНОВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн