ВМРО засади 30 кипариса край ресторант “Аязмото”

STZAGORA.NET

В акцията се включиха двайсетина активисти на ВМРО-БНД, сред които освен Кристиян Петков (в синьо) забелязахме и областния координатор Антон Андонов (вторият отляво).

*
Активисти на ВМРО-БНД в Стара Загора осъществиха днес протестна акция срещу продължаващото безобразие на върха на Аязмото. От години там стоят руините на едновремешния ресторант, заградени с висока ламаринена ограда. Отвратителнате гледка е срам за Стара Загора и белег за безсилието на местната общност да се справи с проблема. От 9 години липсва сила, която да помръдне ситуацията от мъртвата й точка.

За да направят поне малко по-приемлив ландшафта на това място от парк “Митрополит Методий Кусев”, воеводите закупиха 30 двуметрови кипарисови фиданки, изкопаха дупки за тях на равни интервали около ламаринената ограда и днес точно по обед ги засадиха. Клисарят на намиращия се в непосредствена близост храм “Св.Теодор Тирон” е обещал да ги наглежда и полива.

“Позицията на ВМРО е на мястото на стария ресторант да се направи “зелен” музей на Стара Загора и парка”, обяви членът на националното ръководство на ВМРО-БНД, общинският съветник Кристиян Петков. Според него е назрял моментът в местния парламент да се постави и въпросът защо на собствениците на инвестиционни обекти в парка е разрешено да влизат в него с коли. “Те, както всички старозагорци, е редно да се допускат само пеша или с велосипед”, категоричен беше воеводата.

На местата край оградата, на които заради съществуващия калдъръм или плочник не бе възможно засаждането на кипариси, от ВМРО изрисуваха със спрейове гора. За да е ясно кой стои зад инициативата, върху ламарината се появи и голям надпис: “ВМРО – ЗЕЛЕНО РОДОЛЮБИЕ”.

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн