53-годишен старозагорец загина при катастрофа

STZAGORA.NET

Мерцедесът

На 02.04.2011 г. около 15.34 часа по пътя с. Богомилово-Стара Загора се е движел лек автомобил “Форд Мондео”, управляван от Н.М. на 37 г. от Чирпан. При навлизане в Стара Загора (на около 150 м от магазин “Практикер”) предприел маневра, при която навлязъл в лявата пътна лента и бил ударен от движещия се зад него в същата посока лек автомобил “Мерцедес”. В резултат на удара двата автомобила излизат извън пътното платно, а водачът на “Мерцедес” – Б.С. (53) от Стара Загора изпаднал от автомобила и загинал на място. Инициалите са на съсобственика на старозагорската фирма “Дибси” ООД, 53-годишният Бончо Георгиев.

Фирма “Дибси” ООД е известна в Стара Загора с производството на кетчуп, доматено пюре, лютеница, сосове и др., които изнася в целия Балкански полуостров. Около името на собствениците на фирмата Николина и Бончо Георгиеви се разшумя през януари 2009 г. Тогава те купиха от шоурума на “Хюндай” лек автомобил за рождения ден на снаха си Александра, който заплатиха със 100 килограма монети от по 10, 20, 50 стотинки и 1 лев (общо 18 800 лв.). Монетите те събирали повече от половин година от фирмения оборот. За съжаление нелепата катастрофа хвърли в траур проявилото чувство за хумор семейство.

Мондеото

Н.М. е получил фрактура на гръден прешлен и комоцио. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта му. Катастрофата е станала в участък с въведено ограничение за движението 50 км/ч. И двамата водачи не са ползвали обезопасителни колани.

Повече от два часа пътят бе затворен за извършване на оглед и автомобилният трафик бе отклоняван през с. Еленино.

Работата по случая продължава сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Йовка ВЕЛИКОВАБ.Р. Редколегията на “Старозагорски новини” изразява своите съболезнования на опечалените близки на Бончо Георгиев.

* * *

Разкрити престъпления

На 01.04.2011 г. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 54-годишна жена, че около 22.00 ч на 27.03.2011г. неизвестно лице е проникнало в дома й в с. Хаджидимитрово. Жената усетила присъствието на извършителя на втория етаж и излязла от стаята за да го спре, но той я изблъскал и избягал. Веднага след това тъжителката установила, че от джоба на закачена в коридора връхна дреха липсват 100 лв. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от 14-годишно момче от Мъглиж. Образувано е досъдебно производство. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.04.2011 г. в РУ “Полиция” – Чирпан е получено съобщение, че за времето от месец ноември 2010 г. до 31.03.2011г. неизвестно лице са извършили кражба ел.дрелка, гаечни ключове и 30 м кабел от дома му в с.Рупките, общ. Чирпан. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от Г.Д. (22) от Чирпан, К.Н. (21) от с. Рупките и Г.М. (18) от Чирпан. В хода на разследването е установено, че тримата са извършили още пет домови кражби територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Чирпан. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност на лицата продължава.

На 01.04.2011 г. служители на Участък “Полиция”- Мъглиж са установили съпричастността на А.К. (26) от Зимница към множество кражби на съобщителни кабели, извършени през месеците януари, март и април 2011 г. от землищата на селата Зимница, Ветрен, Ягода, Юлиево и Шаново. А.К. е извършвал търговска дейност по изкупуване на черни и цветни метали без необходимото разрешение, като закупените крадени кабели е препродавал в изкупвателен пункт в Казанлък. Задържан е за срок до 24 часа. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност и изясняване на преките извършители на кражбите на кабели на територията на община Мъглиж.

На 13.02.2011г. около 16.25 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение , че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в частен дом в с. Зимница, общ. Мъглиж и извършило кражба на четири разходомери за ток и вода, 6 ел. двигателя и около 120 м трифазен кабел. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от Д.Т. (32) от същото село. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.04.2011 г. в 12.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получен сигнал, че две лица разбиват железобетонен стълб на територията на Института по розата – гр.Казанлък. Изпратеният на място полицейски екип на РУ “Полиция” е установил извършителите – А.К. (23) и 15-годишно момче от Казанлък. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.04.11 г. в Стара Загора при проверка в магазин за хранителни стоки на ул. “Св.Отец Паисий” служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” са открили и иззели от склада на обекта 347 кутии цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 01.04.2011 г. около 17.00 ч в Раднево при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки е извършена проверка в магазин за хранителни стоки на ул. “Зорница”. В обекта, собственост на 49-годишната К.Д. от Раднево са открити 185 кутии вносни цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

На 01.04.2011 г. в 16.10 ч в Чирпан полицейски екип на РУ “Полиция” е предприел проверка на лек автомобил “Опел Астра” с водач Н.А. (47) от Асеновград. В колата са открити 10 стека с цигари, без акцизен бандерол, които са предадени доброволно от пътуващата в колата М.Й. (45) от Асеновград. По случая работи РУ “Полиция” – Чирпан.

На 01.04.2011 г. при проверка в канцелария на територията на рудник “Трояново 3” – с. Медникарово, 59-годишният Д.Ж. е предал доброволно 40 кутии цигари без акцизен бандерол. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.

Шофиране след употреба на алкохол

На 02.04.2011 г. около 02.25 ч полицейски екип е заловил Ж.П. (34) да управлява лек автомобил “БМВ” по бул. “Цар Симеон Велики” след употреба на алкохол, с концентрация 1.83 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК.

Кражби

На 30.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение че за времето от 17.03. до 25.03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на дървена врата, проникнало в лятна кухня в с. Михайлово, общ. Стара Загора и извършило кражба на две пчеларски центрофуги, два пчеларски ножа и друг пчеларски инвентар. От навес зад постройката са отнети меден казан с вместимост 80 литра, трифазен шмиргел, 6 метра захранващ алуминиев кабел, 20 метра мостов проводник, ножици и приспособления за рязане на арматура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 31.03.2011 г. в 17.40 ч в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за разбито избено помещение в кв. “Казански”. От помещението е извършило кражба на 30 бургии, 30 панти, резервни части за лек автомобил “Москвич”, амортисьор, ресьор и приспособление за огъване на дъна на бойлери. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 02.04.2011г. в 3.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за проникване в магазин за хранителни стоки на у.”Цар Петър”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице чрез използване на техническо средство и натиск на алуминиева дограма е проникнало в обекта и извършило кражба на 15кутии цигари от различни марки. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 31.03.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от дървена постройка, намираща се в местността “Козовишка пътека” до лозов масив на с. Дълбоки, общ. Стара Загора. При извършения оглед е установено, че е извършена кражба на акумулатор и ел. помпа за капково напояване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 01.04.2011г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 30 до 31.03.2011г. неизвестно лице е проникнало във вилна постройка в местността “Дюлите” – източно от Стара Загора и извършило кражба на моторен трион, медна пръскачка, малък черно-бял телевизор и други вещи. На същата дата е заявена и друга кражба – на бензинов верижен трион и медна лозарска пръскачка от вила в района, като извършителят е пробил отвор в една от стените на постройката. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 01.04.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 29.03. до 01.04.2011г. неизвестно лице, след взломяване на входната врата, проникнало във вила в местността “Бенчови кошари” и извършило кражба на ел. кабел и ел. двигател. Образувано е досъдебно производство. На същата дата са регистрирана още две взломни кражба от вили в тази местност. От едната са отнети са телевизор, касетофон, моторен трион, шест празни пластмасови туби с вместимост по 20 литра, 100-литров казан от черна ламарина и тенджера под налягане, а от другата – телевизор, касетофон, дрелка, медна и чугунена тава, медна пръскачка, две брадви, бензинова лампа, 20 м ел. кабел и кожухче без ръкави. Работата по случаите продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 01.04.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 30/31.03.2011 г. неизвестно лице, чрез срязване на катинари е проникнало в сгради на птицекомбинат югоизточно от с. Маджерито и извършило кражба на 180 метра проводник, 216 винтови предпазители, 72 термозащити, 12 подвижни трансформатори, 70 контактори и 12 месингови вложки. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 01.04.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 25.03. до 26.03.2011г. неизвестно лице, след срязване на оградната бодлива тел, влязло в овощна градина и извършило кражба на 100 метра четирижилен ел. проводник. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

За времето от 12.03 до 23.03.2011 г. неизвестно лице е извършило кражба на 37 бадемови и 4 орехови дръвчета от овощна градина в землището на с. Ракитница, общ. Ст. Загора. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 29.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 28.03. до 29.03.2011 г. неизвестно лице, чрез отключване на катинара е проникнало в помещение, използвано като склад и извършило кражба на захарни изделия на стойност 767 лева и скоростна кутия за лек автомобил “Рено Канго”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 01.04.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 31.03.2011 г. в парк “Тракия” неизвестно лице е извършило кражба на мобилен телефонен апарат от малолетно момче. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 31.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 30/31.03.2011г. неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ отключило катинар и проникнало в частен двор в с. Малка Верея, откъдето откраднало куче от породата аляски маламут. По случая работи РУ “Полиция” – Стара Загора Стара Загора.

На 01.04.2011г. в 22.15ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за кражба от лек автомобил, паркиран на паркинга на “Арсенал” АД. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване дръжката за отваряне на предна лява врата, проникнало в лек автомобил “Фолксваген Пасат” и извършило кражба на акумулатор. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 02.04.2011 г. в 9.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е демонтирало предната решетка на лек автомобил “Опел Астра”, след което отворило предния капак на колата и извършило кражба на акумулатора. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Розова долина”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.04.20 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, от 51-годишен старозагорец, че предният ден е управлявал лек автомобил “Фолксваген Кади” и посетил няколко търговски обекта. Вечерта установил, че от колата липсва чантичка с лични документи, документи на МПС и карта за гориво. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 30.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 22.03 до 29 .03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на задното ляво стъкло, проникнало в лек автомобил “БМВ” и извършило кражба на авто компактдиск – плейър и подлакътник. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 30.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 29.03 до 30.03.2011г. неизвестно лице, чрез взломяване на задното ляво стъкло, проникнало в лек автомобил “Хонда Сивик” и извършило кражба на авто компактдиск – плейър, усилвател, две тонколони и бас-каса. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 01.04.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получен сигнал за разбита кола в кв. “Казански”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е свалило стъклото на задна лява врата и проникнало в лек автомобил “Фолксваген Пасат”. От колата е отнет авто компактдиск – плейър. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн