Тънкообидният Инджев и магарето

КОМЕНТАР НА STZAGORA.NET
29 март, Нова тв. Гледаме “На инат” – епизод 7. На стола срещу г-н О’Селски – г-н Инджев. Единият ларж и настроен за напоителен лаф. Другият спънат и нервен, сякаш оврънкан от конска муха. Познахте ли кой е магарето? Не, не познахте.

Честно казано, представа си нямах досега, че Иво Инджев бил толкова заядлив. За малко да развали предаването на човека. И то за какво? За неща от собствената му биография, към които би трябвало да се отнася малко по-спокойно и доста по-философски. Все пак време е минало, нещата многократно са казвани и бистрени, всичко е ясно и банално като стар виц. А той се дразни и скача. Защо?

Ако някой е прав, се очаква, че каквото и да го попитат, няма да тръгне да прави скандал. А би обяснил бавно, внятно и търпеливо за какво иде реч. По такъв начин, че и най-тъпите да го разберат. Макар и да се повтори за стотен път. Трябва да говори, даже и да му е писнало да чепка все едно и също – кога го вербували, защо го вербували, че кой, че как, и пр., и пр.

Но Инджев си избра друга роля. Влезе в образ, който не подхожда дори на начинаещ репортер. Той – опитният журналист, име в занаята, не си сдържа нервите в момент, в който това беше абсолютно задължително. Не за нас, зрителите. А за самия него.

Ние какво – гледахме сеир пред екрана. По едно време съжалих горкото магаре, че му влизат толкова остро с рогата напред. А Инджев, обладан от трудно разбираем себеразрушителен импулс, кой знае защо се фиксира върху неприятния за него въпрос, вместо да го коментира в познавателен план или поне да го тушира с малко самоирония.

Но магарето се държа мъжки. Не сдаде фронта, не допусна срив, не се поддаде на провокативната истерия, заби копита и овладя положението. Най-малкото си спаси епизода. Пък и оварди нервите на зрителите от набъбващото пред очите им телевизионно позорище. За това, рекох си, е нужен не само инат. А и нещо друго. Което не всички магарета притежават.

Максим ДОБРЕВ
-

бутон за сайт

3 коментари on “Тънкообидният Инджев и магарето”

  • от мен wrote on 30 март, 2011, 12:22

    Много точен коментар !!! :)

  • milenkorak wrote on 30 март, 2011, 18:00

    Браво на Иво Инджев! Не той, а онова запънато магаре си провали предаването. Нали г-н Инджев е поканен за да говори по определена тема, по която той все пак се е подготвил. Защо трябва да се предъвква нещо старо и неинтересно, което все пак е било коментирано в предишно предаване. Но след като магарето тръгна в погрешната посока на водене на разговора, трябваше да бъде насочено в правилната от сценаристите. А те не са малко, за разлика от времетраенето на предаването. И то бързо изтече без драгият зрител да разбере за какво беше поканен Иво Инджев. Едно магаре може да бъде в калта, а не на стола на водещия и това предаване го доказа.

  • xexe wrote on 31 март, 2011, 11:08

    Е как няма да се нервира другаря Инджев:) Особено като осветляват драгия зрител за нещо което не му изнася? Това да фурнаджийска лопата все пак не е в негова полза. Виж да се прави на велик демократ и седесар и да плюе Първанов е модно :) Друго си е да пишеш колко зле беше по соц време и какви огромни далавери са ставали тогава – нито някой ще ти потърси отговорност, нито някой ще излезе срещу теб да те опровергае. Абе Инджев, като си толкова голям радетел на свободата и демокрацията, защо не вземеш да напишеш нещо за съвременните грабители на БГ? Може би според теб няма ? Или чакаш да мине време и да стане модно, че тогава … Аман от подлоги….


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн