Цветан Цветанов и Илиана Иванова се срещнаха със студенти и преподаватели от Тракийския университет

STZAGORA.NET

*
МВР прави всичко възможно, за да бъдат неутрализирани престъпните групи, занимаващи се с кражби на коли, каза днес в Стара Загора министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод обявената по-рано операция “Двойниците”. Той и евродепутатката от ГЕРБ/ЕНП Илиана Иванова бяха гости на студентите и преподавателите от Тракийския университет, където бяха посрещнати от ректора проф.Иван Станков. На срещата присъстваха още областният управител Йордан Николов, кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев и народните представители на ГЕРБ от Старозагорския избирателен район.

Министърът припомни знакови дела като оправдаването на двамата обвинени по случая “Борилски” (за убийството на български младеж във Франция) и даването на условна присъда по случая с наркобоса “Огнян Атанасов” (избягал от излежаването на 18-годишна присъда в Гърция), или пускането на свобода срещу незначителна парична гаранция на доказани автокрадци като т.нар. “Патицата”, по които българският съд е бил необяснимо мек с обвиняемите. “След 20 години демокрация днес ние още говорим по теми, които трябваше да бъдат решени още в началото на прехода”, констатира той. Според него темата за полицейското насилие се преекспонира от кръгове, които имат интерес от запазване на статуквото. “Но където такова насилие се докаже, ще бъдем безкомпромисни”, категоричен беше вътрешният министър.

Цветанов сподели и че не повече от 5600 души в цялата страна са “слушани” през цялата 2010 г. “Който не върши нищо незаконно, няма защо да се притеснява, че ще влезе в полезрението на службите”, каза той. Запитан в качеството му на председател на предизборния щаб на ГЕРБ кога ще бъдат обявени партийните кандидатури за местните и президентските избори, отговорът му беше, че това ще стане не по-рано от месеците юни или юли.

“Посрещате ни с една от най-препълнените зали, които съм виждала при срещите ни в други университети в страната”, констатира на свой ред Илиана Иванова. Тя обяви и пред старозагорските студенти проекта за набиране и изпълнение на доброволчески проекти в Европейската година на доброволчеството, който вече е популярен сред учениците от средните училища в града. 10 от авторите най-добре представените и реализирани проекти ще заминат наесен на посещение в Европарламента, съобщи тя.

Приоритетите на Илиана Иванова, заедно с другите български евродепутати, са активното участие на България в обсъждането на законопроекта за новото европейско икономическо управление, в който настояваме да се отчита за България т.нар. “ефакт на настигането” на развитите икономики, борбата с продължаващото разделение на нови и стари страни-членки на ЕС, работата по изравняване на евросубсидиите за българските фермери с тези на колегите им от другите страни. “Изумих се колко много антибългарски настроения има, по-специално в средите на “Зелените” в Европарламента”, сподели старозагорката.

Лично тя работи и по данъчната ни хармонизация, води и отдавнашна битка за сваляне на трудовите ограничения пред българските работници в онези 10 страни от Евросъюза, които още ги налагат. “Борбата ни е да не бъде продължен с още 2 години (до 2013-та) забранителният период”, съобщи евродепутатката. Илиана Иванова сподели и че ще покани в Стара Загора да гостува еврокомисарката ни Кристалина Георгиева.

Цветан Цветанов и Илиана Иванова отговориха и на редица въпроси, зададени им от студенти и преподаватели.
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн