Демонтираха “златни касички” от Автогарата

STZAGORA.NET

Главният специалист от АБ “Център” Нина Митрева запечатва един от кафе-автоматите, преди да бъде демонтиран.

Два автомата за кафе в района на Автогарата бяха демонтирани вчера от представители на АБ “Център” в изпълнение на заповед на кмета на община Стара Загора проф. Светлин Танчев.

“Автоматите са собственост на старозагорската фирма “Зара и Роси” и срокът на договора им е отдавна изтекъл”, съобщи за “Старозагорски новини” главният специалист на бюрото Нина Митрева. На демонтажа присъства и началникът на отдел “Инспекторат” в Общината Методи Марков. Според него в момента, когато на Автогарата има заведение, в което се продава кафе и което плаща наем на Общината, въпросните автомати стават нелоялна конкуренция. “Такава апаратура носи на собственика си не по-малко от 1500 лева на месец, от които Общината не получава нищо”, каза за медията ни Марков.

В присъствието на свидетели автоматите бяха демонтирани и откарани на отговорно пазене. Преди това обаче бяха запечатани с подписите на специалисти от бюрото, тъй като в тях все още има пари.

От собствени източници медията ни научи, че в средата на идната седмица предстои среща на ръководството на Общината и представител на новосъздадената териториална Агенция по безопасност на храните. На нея ще бъде решен въпросът за закупуване и легитимиране на общински кафе-автомати, тъй като това би представлявало нелош приход за нейния бюджет.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

споделяне във facebook

1 коментар on “Демонтираха “златни касички” от Автогарата”

  • penev wrote on 10 август, 2011, 13:57

    Възмутен съм от решението на община Стара Загора да разшири зелената зона, само за да попадне паркингът на автогарата в нея, и обществено достъпният доскоро паркинг вече да се заплаща! Защо, при положение че това е обществено място, и всеки трябва да има свободен достъп да посрещне и да изпрати близки, приятели и гости на града?! Поредното безобразие от страна на управниците!!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн