Железничарите спират влаковете от 10 март

STZAGORA.NET

Димитър Динев

“Започваме стачки от 10 март т.г.!”, съобщи за в. “Старозагорски новини” председателят на Стачния комитет на Синдиката на железничарите към КНСБ Димитър Динев. Решението е взето на провелото се вчера в София Общо събрание на председателите на стачните комитети и на синдикалните председатели на КНСБ и на КТ “Подкрепа” в БДЖ.

Жепейците няма да работят на 10 март т.г. от 10.00 до 11.00 часа. Влакове няма да се движат и на другия ден, но от 8.00 до 16.00 часа, информира още Динев. Протестите са заради подписаното споразумение за заем от Световната банка. То предвижда 30 на сто намаление на разходите за персонал, което означава, че близо 6 хиляди души ще останат без работа. Стачките по думите на Динев са и заради неизплатените за 2009 и 2010 година социални суми към колективните трудови договори, както и нераздадените от 1 юли 2009 година ваучери за храна.

Надя ТОДОРОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн