Набедиха старозагорски зърнопроизводител за олигарх

STZAGORA.NET

Радослав Христов. Снимка grain.bg

“От всичко, което е написано в последния брой на вестник “Уикенд”, вярно е само името ми”, сподели вчера за “Старозагорски новини” председателят на Постоянното присъствие на Земеделски народен съюз (ЗНС) Стефан Личев. В статията, озаглавена “Първанов и олигарси вдигат цените на хляба” се визират имената на старозагорския зърнопроизводител Радослав Христов и на Личев като част от олигархическа структура сред българските производители на зърно. Твърди се, че земеделският лидер осигурявал “топлата връзка” между тях и президента Георги Първанов. От своя страна държавният глава бил замислил сценарий за шоково поскъпване на хляба като част от неговата война с правителството на ГЕРБ.

Стефан Личев. Снимка zns.bg

Пред наш репортер Личев обясни, че с нарочения в статията за “Зърнен олигарх-1″ председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов не се били виждали от три години, а за посочения “пир по време на криза” в курорт “Ривиера” прочел едва когато са му казали за написаното. По отношение на връзката между ЗНС и президентското движение АБВ земеделският лидер обясни, че още от създаването си Земеделският съюз е бил центристка организация и би приветствал всеки политически проект с такава насоченост. Той уточни, че като проект с евентуална центристка ориентация, АБВ представлявал интерес за земеделците и ако той се превърне в широка коалиция, която да претендира за управлението на страната, ЗНС би я подкрепил.

Личев бе категоричен, че статията във вестника, близък до ДПС, е поръчкова, целяща да опорочи името на ЗНС. Той изрази мнение, че партията на Доган отдавна търсела начин да се “прилепи” до управлението на ГЕРБ и въпросната статия изразявала това намерение.

Медията ни потърси и самия “олигарх -1″ в зърнения бранш Радослав Христов. Той обаче беше лаконичен: “Не коментирам”.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн