Президентът на ФК “Локомотив” няма какво да яде

НАП търси от бездомния старозагорец над 34 900 лв. дългове. Той няма пари за хляб

STZAGORA.NET

“Няма какво да ям, няма къде да живея, не мога да си наема адвокат, половината от апартамента, който се води моя съобственост, е блокиран от банката, не мога да го продавам или заменям, кредити не мога да тегля, нищо не мога да направя, а данъчните ме водят отговорен за неплатени осигуровки на 58 футболиста за над 34 900 лв.” Това изплака вчера пред “Старозагорски новини” Георги Атанасов Дограмаджиев, който по документи се води председател на Управителния съвет на СНЦ “Футболен клуб Локомотив” гр.Стара Загора.

Георги Дограмаджиев разбира, че е чорбаджия на футболния клуб на 21 декември миналата година, когато получава от съда Решение No 302 за вписани нови обстоятелства в дружеството.

Решението на Старозагорския окръжен съд обаче е издадено на 11 август 2010 г., а по това време той е общ работник на стадион “Локомотив” – коси трева, полива терена и опъва мрежите, и не подозира нищо за един коварен сценарий. В решенето е записано дословно, че трима от членовете на Управителния съвет на СНЦ “Футболен клуб Локомотив” – Стара Загора, са осводени и са избрани нови трима. За председател на Управителния съвет е вписан Георги Дограмаджиев.

Пред медията ни той разказа за себе си, че е на 60 години, кореняк старозагорец. Навремето се занивавал с монтаж, заварки, корабостроене, участвал е в подводна инженерна група. Първата му месторабота е била в АТЗ – Стара Загора, а после бил в “Корабостроене” Варна. Три години е работил в Института по океанология към БАН, но след закриването на лабораторията за подводни изследвания е освободен.

Сагата започва около наследствения му апартамент на централния старозагорски булевард “Цар Симеон Велики” и “благодарение” на вещи юристи, чийто услуги ползва, се стига до скандалното му президенство във Футболен клуб “Локомотив”.

“През 2003 г. докато работех в Института по океанология се обади мой познат, че наследственото ми жилище е продадено от другия наследник. Дойдох в Стара Загора и разбрах, че сделката е изповядана пред нотариус с фалшиво пълномощно. Заведох дело и след 7 години съдът ми възстанови половината от апартамента. Тогава наех известен старозагорски адвокат (б.р.по обясними причини не споменаваме името му) да направи нотариална покана към новите собственици. Адвокатът ми прави предложение – тъй и тъй си без работа, да ви назначим за предизент на ФК “Локомотив” с 240 лв. заплата. Питам какво ще правя, а той ми отговори, че ще се грижа за стадиона. “Чух думичката президент, но приех да работя за 240 лева, защото нямах препитание. Поддържах стадиона от месец юли миналата година до месец октомври. Но от ФК “Локовотив” нищо не ми платиха, обясняваха, че нямало превод в банковата сметка. Накрая адвокатът ми каза, че му дали 60 лв. да ми направи нотариална покана към новите собственици за апартамента. Ходихме при нотариус, там се разписах на три места на празен лист и едва на 21 декември миналата година, когато видях съдебното решение, разбрах в каква каша са ме забъркали”, разказа пред медията ни Дограмаджиев.

Той твърди, че никога не е виждал счетоводните документи на футболния клуб, никога не е има печат и ключове за офиса. Георги Дограмаджиев е категоричен, че всички тези машинации са станали с фалшиво пълномощно, което адвокатът е използал от негово име.

В тази криимнална история има доста любопитни факти, свързани с имената на известни старозагорци от бизнеса и юридическия елит. Любопитна подробност е и фактът, че съдебното решение No 302, въз основа на което Дограмаджиев става председател на УС на СНЦ “Футболен клуб Локомотив” е издадено месец след като съдия-изпълнител е наложил запор на банковата сметка на дружеството по молба на държавна фирма от комплекс “Марица Изток”.

В спортните среди отдавна не е тайна за финасовите проблеми на Футболен клуб “Локомотив”. Деюре и дефакто някой се е отървал от тях, прехвърляйки проблема на безработния и социално слаб Дограмаджиев. Сега лъснаха и данъчните задължения в размер на над 34 900 лв за осигуровките на футболистите за 2008 и 2009 г., за които по документи отговорен се води прецакавият старозагорец.

Вчера той е депозирал Декларация в НАП, в която твърди, че не е получавал от старото ръковоство на футболния клуб никакви документи, печати и каквато и да е информация за дружеството.

Към настоящия момент данъчните власти нямат почти никаква алтеранатива, освен да приложат действащото законодатество спрямо нещастнния футболен президент. Но дори и това да стане, той има само дрехите на гърба си и една стара жигула превърната в дом. Единствената надежда е да си свърши работата прокуратурата, която вече е сезирана за скандалния случай. А също и да осигури защита на Дограмаджиев, който не крие, че се страхува за живота си. Пък и случаят е повече от скандален.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

сподели бутон

1 коментар on “Президентът на ФК “Локомотив” няма какво да яде”

  • pepi wrote on 15 януари, 2011, 16:03

    адвокати-мошеници !


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн